Seuralle Muuramen vuoden liikuntateko 2023 -palkinto
SeuraJulkaistu: 29.01.2024 13.00

Seuralle Muuramen vuoden liikuntateko 2023 -palkinto

Muuramen Yritys on palkittu 26.1.2024 Keski-Suomen Urheilugaalassa Muuramen vuoden liikuntateko 2023 -palkinnolla.

Liikuntateko: Muuramen Voimistelu- ja urheiluseura Yritys ry:n lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa lisänneet toiminnot

Perustelut: Seura on v. 2023 aikana toteuttanut useita erilaisia lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa lisänneitä kokeiluita ja toimintoja sekä kehittänyt seuran toimintaan uusia käytänteitä. Erityismainintana soveltavan liikunnan lasten ja nuorten kerhot. Uusilla toiminnoilla seura on vahvistanut entisestään muuramelaisten lasten ja nuorten oikeutta mielekkääseen vapaa-aikaan ja harrastamiseen.

Edellisten, virallisissa perusteluissa mainittujen asioiden lisäksi, muita seuran lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa lisänneitä toimintoja ovat olleet:

Eskarisäbä

Eskarisäbä on jokaisessa kunnan esiopetusta tarjoavassa päiväkodissa järjestettävä salibandykokonaisuus, johon kuuluu useat seuran ohjaamat salibandyharjoitukset sekä loppuhuipennuksena eskareiden välinen salibandyturnaus. Toiminnan tavoitteena on tutustuttaa jokainen eskarilainen salibandyyn sekä tarjota kipinä liikuntaan. Toiminta on perheille maksutonta ja tavoittaa koko esiopetusiässä olevan ikäluokan.

Hippotapahtuma

Kaikille lapsille ja nuorille suunnattu yhteinen leikkimielinen tapahtuma ikään, kehitystasoon, taitoihin tai muihin ominaisuuksiin katsomatta. Tapahtumassa oli käytössä uudet lapsilähtöiset toimintaperiaatteet, johon kuului, että tapahtumassa ei kilpailtu kuin itseään vastaan, tuloksia ei mitattu, kaikki olivat voittajia ja saivat palkinnon. Lisäksi tapahtuman nimeksi muutettiin Hippotapahtuma Hippokisojen sijaan. Näillä keinoilla pyrittiin saamaan mahdollisimman moni lapsi ja nuori osallistumaan tapahtumaan ilman vertailua muihin osallistujiin.

Harrastamisen Suomen mallin kerhot

Seura on toimijana mukana mahdollistamassa matalan kynnyksen Harrastamisen Suomen mallin toimintaa Muuramen kouluilla.

Seuran tukirahasto vähävaraisten perheiden lapsille

Seuralla on oma tukirahastonsa, johon seura on viime vuonna saanut lisää varoja jaettavaksi edelleen harrastamisen mahdollistamiseksi haastavassa taloudellisessa tilanteessa oleville perheille.


Kuvassa: Aleksi Dahlman (toiminnanjohtaja), Miikka Vitikainen (juniorivastaava), Satu Pulkki-Pennanen (varapuheenjohtaja, salibandyjaoston puheenjohtaja) ja Kati Koro (puheenjohtaja).

Kuvaaja: Harri Kapustamäki

Muuramen Yritys ry

y-tunnus: 0208437-5

Virastotie 2, 40950 Muurame