Toimintaohje turnauksiin (salibandy ja futsal)

Tältä sivustolta löydät tarvittavat tiedot kotiturnauksen järjestämistä varten salibandyssä ja futsalissa


Pelitoimintaan liittyvien asioiden etukäteisvalmistelu (ns. pakolliset jutut):
Turnauspäivän varmistus (tarkista, ettei osu yo-kirjoituksia, koulujen lomia tms. turnausajankohtaan) osoitteesta muurame.fi -> tilavaraukset.
Turnauspaikan varaaminen (tämä hoidetaan pelien järjestäjän toimesta, voit kuitenkin varmistaa että vuoro on varmasti varattu osoitteessa muurame.fi -> tilavarukset). Lisäksi hae tarvittaessa avain/avaimet tiloja varten kunnan infosta, kunnantalolta.

Tilavarauksia/avaimia (huom. myös kioski) koskevat asiat:
Lähetä Kulttuurikeskuksen etuoven aukiolopyyntö vahtimestareille n. pari viikkoa ennen omia pelejä - tällä varmistatte sen, että Kulttuurikeskuksen etuovi on turnauspäivänä auki eikä ovella tarvitse päivystää (ovia ei saa jättää auki laittamalla oven väliin esteen, tämä aiheuttaa hälytyksen) - toki hyvä muistaa olla päästämättä ulkopuolisia sisälle tihutöihin. Sähköpostiviesti, jossa pyydätte ovenavauksen vakseilta osoitteeseen vahtimestarit@muurame.fi - pyytäkää, että vahtimestarit kuittaavat viestin saaduksi, jotta tieto varmasti menee perille.

Turnauksesta tiedottaminen/lisääminen JOPOXiin: pelipäivä, otteluohjelma (pelien alkamisajat, kenttätiedot), pukuhuoneet, varustus turnauspaikalla.

Ei-pakollisten töiden tekeminen etukäteen:

Halutessaan joukkue voi varata Kulttuurikeskuksen kahviotilan käyttöönsä. Kioskin vuokraaminen on maksullista - tarkista vuokrahinta ja maksutapa varauksen yhteydessä. Tieto löytyy kunnan ajanvarauskalenterista.

  • Kioskitoimintaan tarvikkeiden hankinta: mehut, leivonnaiset, kahvit (kupit, maidot, sokerit), makkaraa (yleensä ulkoturnauksissa) yms. -> kioskitiimi vastaa
  • Maksupäätteen varaaminen ja toiminnan testaaminen
  • Tulosta: otteluohjelmia (pelipaikalle/toimitsijoille/tuomareille yms.), opastuskylttejä (pukuhuoneet, kioskit, turnauksen yleiset ohjeistukset esim. ei ulkokengillä saleihin yms.)
  • Salibandyssä tuomarit asetellaan Suomen Erotuomariklubilta, joiden yhteystiedot http://www.erotuomariklubi.fi/?page_id=480 - ei tarvitse välttämättä kontaktoida mutta hyvä on lähettää esim. tervetulotoivotus turnaukseen
  • Futsalissa tuomarit asetellaan Palloliiton toimesta -> https://www.palloliitto.fi/info/yhteystiedot?locat...

Turnauspäivänä:

Tee yksi asia kerrallaan. Delegoi mahdollisimman iso porukka avuksi - joukkueenjohtajan tehtävänä on tarkistaa, että asiat ovat kunnossa.

Aloita tässä järjestyksessä:
1.) pelitoimintaan liittyvät asiat, esim. pelialue kuntoon, maalien paikalleen, kentän merkkaamiset -> pelit ajallaan käyntiin (yleensä 2-5 hlöä hoitaa)
2.) merkitse/avaa pukukopit (yleensä joukkueille omat pukuhuoneet/pukuhuonejako siten, ettei kahta joukkuetta samaan pukuhuoneeseen jos pelit päällekkäin/lähekkäin) (1 henkilö hoitaa tämän)
3.) Tulostaululaitteet (ja ohjeet) löytyy C-lohkon häkkivarastosta. Avain nro 25 käy häkkivaraston riippulukkoon, katsomon oviin, pukkareihin, salin oviin yms. #25 Avaimen saa lainaan kunnan infosta: https://www.muurame.fi/info-ja-asiointi Myös kioskin avaimen saatte kunnan infosta.

Loput asiat haluamassasi järjestyksessä:

- Huolehdi riittävä määrä liivejä paikalle, jos sattuu, että molemmilla joukkueilla on saman väriset peliasut (esim. 1 hlö hoitaa)
- Tulosta muutama otteluohjelma esim. katsomon oviin ja kioskiin. Tulosta otteluohjelmat myös joukkueiden omiin pukuhuoneisiin
- Huolehdi, että kioskitiimi laittaa kioskin myyntivalmiiksi viimeistään ennen ensimmäisen ottelun alkua (kioskitiimiin yleensä 2-3 hlöä) - pankkikorttikone ohjeiden kera löytyy varastosta (jossa mm. salibandykaukalon laidat)!
- Puutu häiritsevään käytökseen katsomossa oli sitten kyseessä pelaaja, valmentaja tai katsoja - kaikenlaisista puutteista, särkymisistä tai ilkivaltateoista ilmoitus kuntaan ja vahtimestareille

Turnauksen päätyttyä

Jättäkää tilat samaan kuntoon missä ne oli tullessanne (KERÄÄ KAIKKI PALLOT JA LIIVIT TALTEEN) ja tarkasta löytötavarat -> viestitä eteenpäin löydetyistä tavaroista omaa ja vierasjoukkueita, kerää löydetyt tavarat Kulttuurikeskuksen löytötavarakaappiin - portaiden alapäässä. (esim. 1 vanhempi hoitaa)

Ilmoita pelien lopputulos liittoon/järjestelmään mikäli turnausjärjestäjän vastuulle sellainen kuuluu - tai huolehdi yksi tekemään livetulosseurantaa jos sarjan säännöt sellaista vaativat.

Ilmoita pelipaikalla olevista puutteista eteenpäin tai jos jokin on rikkoutunut turnauksen aikana - eritoten salia koskevat puutteet voit osoittaa suoraan vahtimestareille (email ylempänä)


SÄBÄKENTÄN KOKO 4v4 peleissä
Pituus 26-30m (n.10-11 palaa)
Leveys 16-18m (n. 6-7 palaa)
HUOM! muista kulmat - kaksi kaaripalaa per kulma em. suorien laitapalojen lisäksi.

SÄBÄKENTÄN KOKO 5v5 peleissä
Laidat mustia viivoja pitkin!

Muuramen Yritys ry

y-tunnus: 0208437-5

Virastotie 2, 40950 Muurame