Valmentaja

Valmentajan pääasiallinen tehtävä on huolehtia joukkueen urheilutoiminnasta. Pelilliset ja harjoituksiin liittyvät päätökset ovat valmentajan ja valmennustiimin vastuulla.

Valmentajia olisi hyvä olla vähintään yksi valmentaja kuutta harrastajaa kohden - esimerkiksi jos harrastajia joukkueessa/ryhmässä on 24, tulee joukkueessa olla nimettynä vähintään neljä valmentajaa, jotka osallistuvat aktiivisesti joukkueen harjoituksiin ja peleihin. Joukkueelle valitaan valmentajat aina kauden aloituskokouksessa/joukkueen perustamiskokouksessa. Valmennustiimi voi kasvaa tai vähentyä kauden aikana.

Yksi valmentajista on vastuuvalmentaja, joka on ensisijainen yhteyshenkilö seuran suuntaan. Vastuuvalmentaja sekä kaikki muut valmentajat ovat yhdessä valmennustiimi. On tärkeää löytää hyvä yhteishenki valmennustiimissä - eri mieltä saa olla mutta asioihin tulee pyrkiä löytämään yhteinen ymmärrys.

Jokaiselle valmentajalle kuuluu seura-asupaketti, johon kuuluu t-paita/pikeepaita sekä seuran verkkatakki.


Valmennustiimin vastuulla on:

- Tehdä kausisuunnitelma kauden toiminnasta:

Jalkapallossa esim. maalis-huhtikuun aikana kausisuunnitelma kauden aloituksesta juhannukseen (tai muuhun kesätaukoon) asti sekä kesä-heinäkuun aikana suunnitelma syksyn aloituksesta ulkokauden loppuun.

Salibandyssä esim. elo-syyskuun aikana kausisuunnitelma kauden aloituksesta joulutaukoon ja joulu-tammikuun aikana kausisuunnitelma kevät kaudelle.

Kohtele valmentajana harrastajia yhdenvertaisesti. Taso-, taito- ja motivaatioeroja ilmenee aina, mutta jokainen harrastaja on arvokas. Hankalissa tilanteissa tai tilanteissa, jotka askarruttavat sinua - pyri selvittämään asia joukkueen valmennustiimin kesken, ota tarvittaessa yhteyttä lajijaoston yhteyshenkilöihin ja seuran työntekijöihin tai hallitukseen. Kannattaa puuttua ongelmatilanteisiin ennaltaehkäisevästi riittävän varhain.

Lue lisää seuran peluutuksen pelisäännöistä: https://muury.jopox.fi/materiaalipankki/?download=...

Kaikki koulutukset ovat seuran valmentajille maksuttomia, koulutuksia on mm. lajiliittojen ja aluejärjestöjen toimesta. Mikäli haluat koulutuksiin - ole yhteydessä toiminnanjohtajaan ennen koulutukseen ilmoittautumista.

Salibandyn valmentajakoulutukset: https://salibandy.fi/fi/palvelut/valmentajalle/kou...
Jalkapallon valmentajakoulutukset: https://www.palloliitto.fi/palvelut/valmentajakoul...
Keski-Suomen Liikunnan koulutukset: https://www.kesli.fi/seuratoiminta/koulutukset/

Muuramen Yritys ry

y-tunnus: 0208437-5

Virastotie 2, 40950 Muurame