Uuden joukkueen perustaminen tapahtuu aina vanhempainkokouksen muodossa.


Seuran työntekijät (seurakoordinaattori ja/tai valmennuspäällikkö) kontaktoi Nappulatoiminnasta "ylikasvaneita" perheitä ja kutsuu mukaan joukkuetoimintaan, esim syksyllä 2021 perustetaan 2013 synt. pojille oma salibandyjoukkue sekä 2014 ja syntyneille tytöille ja pojille oma jalkapallojoukkue.

Yleensä noin 3/4 uuden joukkueen pelaajista on seuran toiminnassa jo olleita lapsia (esim. perhesähly tai nappulasäbä). Mukaan otamme ilman muuta myös uusia harrastajia mikäli vain suinkaan mahdollista, tiedotamme uusista joukkueista kotisivujemme kautta sekä somekanavien kautta. Parhaimmillaan uuden joukkueen koko on vaihdellut 24-39 pelaajan välillä.


Mitä harrastaminen joukkueessa maksaa?

Jäsen- ja seuramaksut ovat alhaisia verrattuna kaikkiin Keski-Suomen alueen seuroihin, joissa on palkattuna työntekijöitä. Mahdolliset korotukset maksuihin perustuvat aina seuraan kohdistuvien kulujen kasvuun, ei rahan keräämiseen/voiton tavoitteluun.

Keskimääräinen ja lajikohtainen kausimaksu joukkuetasolla n. 120-190€ koko kausi/harrastaja
Nappulasäbän ja -liigan toimintamaksu n. 100-120€/vuosi/harrastaja
Perhesählyn ja -futiksen toimintamaksu n. 100-150€/vuosi/harrastaja

Seuran toiminnan ylläpitäminen vaatii luonnollisesti jäsen- ja seuramaksun laskuttamista sen jäseniltä. Maksuilla ei pyritä keräämään voittoa vaan kattamaan seuran kuluja.

Jäsenmaksu on vuodesta 2020 alkaen sama kaiken ikäisille ja se maksetaan vuoden aikana vain kerran. Noin puolet jäsenmaksusta menee seuran maksamiin palkkamenoihin esim. valmennuspäällikön, seurakoordinaattorin ja taloudenhoitajan palkkaan sekä pelinohjaajien, valmentajien yms. palkkioiden maksuun sekä seuran toimistotiloihin (Virastotie 2, 40950 Muurame). Toinen puolisko jäsenmaksusta menee seuraan kohdistuviin kuluin mm. hallinnolliset menoihin: JOPOX toiminnanohjausjärjestelmä, taloushallintojärjestelmät, joukkueiden ja urheilijoiden osallistumismaksuihin yms.

Seuramaksu on henkilökohtainen ja lajikohtainen maksu, jolla katetaan pääasiassa seuran työntekijöiden (valmennuspäällikkö, seurakoordinaattori ja taloudenhoitaja) palkkamenoja.

Seura maksaa joukkueiden virallisiin sarjoihin kohdistuvat ilmoittautumismaksut. Edellämainittujen kulujen lisäksi näitä menoja katetaan pääasiassa seuralehdellä. Seuralehti on vuosittain ilmestyvä julkaisu, joka ilmestyy huhti-toukokuun aikana. Vuoden 2020 seuralehteä pääset lukemaan tästä.


Seura ei halua, että harrastamisen hinta muodostuisi esteeksi perheille - seuralla on oma tukirahasto, jonka kautta voi hakea tukea alle 18v lapsen/nuoren harrastamiselle.
Tukirahastosta lisää klikkaamalla tätä.

Vanhemmat mukaan seuran toimintaan

Aktiivisten ja innokkaiden vapaaehtoisten avulla pystymme pitämään kulut maltillisina. Joka vuosi seuran toimintaan liittyy mukaan kymmenkunta lapsen vanhempaa sekä vanhempaa junioria. Seura tarjoaa vapaaehtoisille mm.

- Asianmukaisen seura-asupaketin
- Maksuttomat valmentaja- ja joukkueenjohtajakoulutukset
- Seuran työntekijöiden avustavat niin uusia kuin "vanhojakin" vapaaehtoisia kentällä ja sen ulkopuolella
- Rahallisen korvauksen sijasta ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää itseään toimimaan erilaisten lasten ja perheiden kanssa ja kehittää suomalaista urheilua -> Suomen 9000 urheiluseurassa toimii lähes 500 000 vapaaehtoista

Valmentajien, joukkueenjohtajien yms. ensisijainen yhteyshenkilö on Seuran valmennuspäällikkö

Muuramen Voimistelu- ja urheiluseura Yritys ry

y-tunnus: 0208437-5

Virastotie 2, 40950 Muurame