MuurY P0708 hopealle Eerikkilässä
Julkaistu: 05.09.2022 00.00

MuurY P0708 osallistui 3.-4.9. Eerikkilässä LPS P08 joukkueen järjestämään 11v11 harrastesarjan kutsuturnaukseen. Turnauksen päätavoitteena oli nostattaa joukkuehenkeä, hitsata porukkaa tiiviimmäksi nipuksi, ajaa sisään yhteistä pelitapaa sekä tietysti taistella kovaa loppuun asti ja pelata voitosta joka pelissä.

Turnaus lähti käyntiin tasaisella väännöllä HJK West Valkoisia vastaan. Molemmilla oli paikkoja useampiinkin maaleihin, mutta tiukan taistelun jälkeen HJK väänsi toisella puoliajalla itselleen ottelusta niukan 1-2 voiton. Tämä ei kuitenkaan lannistanut MuurY:n jätkiä, vaan lisäsi vaan jätkien voittamisen nälkää.

Toisessa pelissä vastaan asettui TiPS Vihreä Tikkurilasta. Tämäkin peli lähti käyntiin tasaisesti ja ehkä jopa Muuramen hallinnassa. Avausmaalin pääsi kuitenkin tekemään TiPS. Yrityksen pojat eivät takaiskumaalista lannistuneet vaan nousivat takaa tasoihin ja ohi pelitilanteisiin nähden ansaittuun 2-1 voittoon.

Lauantain kolmas peli oli joukkueelle monin tavoin haastava. MuurY pyöritti ensimmäisen puoliajan peliä lähes näytöstyyliin LPS:n päässä, mutta viimeistely puuttui. Vastustaja pääsi peliin mukaan ja pystyi toisella puoliajalla luomaan hetkittäin painetta MuurY:n päätyynkin sekä hyödyntämään kaksi maalipaikoistaan. Pelissä nähtiin myös epäonnea, kun yhdeltä MuurY:n pelaajalta murtui toisella jaksolla kaatumisen seurauksena käsi ja hänen osaltaan pelit päättyivät siihen. Väsymys painoi jo poikien jaloissa ja peli alkoi rakoilla, mutta MuurY ei halunnut luovuttaa ja väänsi pelistä vielä loppumetreillä väkisin 2-2 tasapelin.

Sunnuntaiaamu aloitettiin kello 8 aamupelillä. Vastaan asettui turnauksessa tässä vaiheessa toisena ollut NuPS, joka oli voittanut kaksi kolmesta pelistään ja hävinnyt ainoastaan turnausta johtaneelle HJK:n porukalle. Vastustaja oli lähtenyt turnaukseen ilman vaihtopelaajia ja joutui meitä vastaan pelaamaan vajaalla loukkaantumisen seurauksena. Tästä huolimatta he onnistuivat pistämään meille kovasti hanttiin. Peli oli Muuramen hallussa, mutta tässäkin pelissä vastustaja onnistui tekemään ensimmäisen maalin. Puoliajalle mentiin 0-1 lukemissa. MuurY ei kuitenkaan menettänyt missään vaiheessa uskoaan vaan jatkoi pelaamista sitkeästi loppuun asti ja jälleen se palkittiin. Toisen puoliajan lopulla noustiin takaa tasoihin ja vielä ohi 2-1 voittoon. Paikkoja oli lisätä maalilukemia enemmänkin, mutta voitto oli pääasia.

Hopeamitali varmistui ennen turnauksen viimeistä peliä, mutta ei annettu sen häiritä peliämme. Puhtaalla pelillä ollut HJK oli mennyt menojaan, mutta keskinäisten otteluiden perusteella olimme varmistaneet sijoituksen kolmantena olevan TiPSin edellä. Turnauksen viimeisessä pelissä Muuramen jätkät pistivät pystyyn melkoisen shown ja vastassa olleen JäPSin sitkeästä vastarinnasta huolimatta peli oli käytännössä yhtä maalia. Loppulukemat pelistä puhtaat 4-0 Muuramelle ja siitä olikin mukava lähteä pelin jälkeen suoraan palkintojen jakoon ja suihkujen kautta kotimatkalle. Eerikkilän loistavasta turnausmuonituksesta huolimatta tässä kohtaa joukkue äänesti, että jätetään viimeinen lounas väliin ja lähdetään juhlistamaan hopeamitaleita burgereilla vielä ennen paluumatkalle lähtöä.

Huikea turnaus, hienoa yhteishenkeä ja loppuun asti pelaamista koko joukkueelta ja turnausjärjestäjien ja urheiluopiston puolesta meille oltiin luotu loistavat puitteet viikonlopulle jalkapallon parissa. Kiitokset turnauksen järjestäneelle LPS P08 joukkueelle ja Eerikkilän Urheiluopistolle ikimuistoisesta elämyksestä!