Muuramen Yrityksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus yli 4 milj. € vuodessa!
30.9.2021 11:34 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Seuran futistoiminnan yhteiskunnallinen vaikuttavuus yli 4 milj. € vuodessaEuroopan jalkapalloliitto UEFA on yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa tarjonnut Muuramen Yritykselle mahdollisuuden mallintaa SROI-työkalun avulla seuramme taloudellisia vaikutusta Muuramessa. UEFA SROI (Social Return on Investment) -mallinnus on työväline, jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa. Mallilla on laskettu Muuramen Yrityksen tuottamaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta euroina.

Mallinnuksen mukaan Yrityksen tuottama kokonaishyöty yhteiskunnalle on Muuramessa yli 4 milj. euroa joka vuosi. Vaikuttavuus koostuu kolmesta kokonaisuudesta. Suomen talouteen Yrityksen toiminnalla on suoraa vaikutusta 1,123 M€ edestä. Arvioidut terveydelliset säästöt ovat 1,978 M€ ja sosiaaliset säästöt lähes miljoonan vuodessa yhteiskunnalle.


Vuonna 2019 Suomesta tuli yksi maista, jossa yhteistyössä UEFA:n kanssa toteutettiin UEFA SROI -mallinnus. Valtakunnan tasolla jalkapallon vuotuinen vaikuttavuus Suomessa on peräti 1,25 miljardia euroa ja laskelmassa on huomioitu 136 000 rekisteröityä pelaajaa.

– Suomalaisen jalkapallon hyöty yhteiskunnalle on SROI -mallinnuksen mukaan 1,25 miljardia euroa. Sijoitettu raha jalkapalloon ja urheiluun tuottaa hyvää yhteiskunnalle. Toivottavaa olisi, että kuntien resurssointi liikuntaan esimerkiksi investointeina perustuisi vastaavanlaisiin tutkimuksiin, toivoo Suomen palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti.UEFA SROI -mallinnusohjelma perustuu yli sataan tieteelliseen tutkimukseen ja sitä tehtäessä on kuultu asiantuntijoita mm. Euroopan kansallisista keskushallinnoista, yliopistoista ja lajiliitoista. Mallinnuksessa käytetään EU:n ja WHO:n tutkimustietoa ja tietokantoja. Suomessa tietolähteinä ovat lisäksi olleet mm. KIHU, THL, Likes, Valtion liikuntaneuvosto ja Tilastokeskus.- Suurin ja ylivoimaisesti isoin kiitos kuuluu seuran toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille, joiden ansiosta toiminta pyörii ja jotka ovat uhranneet vapaa-aikaansa yhteiseen hyvään. Ilman vapaaehtoisten kuten valmentajien, joukkueenjohtajien, rahastonhoitajien ym. panosta ei vastaaviin lukuihin päästäisi. Suuri kiitos kaikille vapaaehtoisille, kommentoi seuran valmennuspäällikkö Jaakko Kaistinen.

Lue lisää UEFAN SROI-mallinnuksesta tästä.


   
Lisää uutisia
Muuramen Yritys ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat