SeuraJulkaistu: 08.09.2021 00.00

Pelinohjaaja-toiminta seurassa


Jalkapallon pelinohjaajalla tarkoitetaan nuorta ja joskus hieman kokeneempaakin pelinohjaajaa, joka toimii erotuomarin roolissa Palloliiton ns. peli-iltasarjoissa. Pelinohjaajat ovat suurimmalta osalta seuran omia junioreita, jotka mahdollistavat pelien pelaamisen. Muistakaa, että yhtäkään peliä ei voida pelata ilman pelinohjaajaa - joten kaikkien pelinohjaajien panos on aina tärkeä osa pelejä. Pelinohjaajan tunnistat vihreästä liivistä!

Seurassa pelinohjaajia koordinoi seura, tarkemmin valmennuspäällikkö ja seurakoordinaattori. Seura asettelee ns. peli-iltasarjoihin (sarjataso Viitonen) pelinohjaajat, vanhoihin piirisarjoihin (sarjataso Nelonen tai sitä ylempi) asettelu tapahtuu Palloliiton erotuomariasettelun kautta.

Otteluohjelmien julkaisun jälkeen seura kokoaa listan pelinohjaajia vaativista tehtävistä ja asettelee ottelutapahtumiin pelinohjaajat. Esimerkiksi jos pelit perjantai-sunnuntai-akselilla. Pelinohjaajien asettelu alkaa "peliviikon" maanantaina. Jos pelit ovat maanantai-torstai akselille, pelinohjaajien asettelu tapahtuu edellisen viikon aikana.

Pelinohjaajan varusteisiin kuuluu:
- Oma henkilökohtainen pilli
- Liikunnallinen ja sään mukainen varustus
- Muistiinpanovälineet ottelutapahtumien kirjaamista varten
- Sekuntikello tai vastaava peliajan mittaamista varten (mielellään EI PUHELIN)
- Vihreä pelinohjaajaliivi (löytyy huoltorakennuksen kioskista)
- Jokaista ottelua kohden kaksi vihreää korttia (vihreät kortit löytyvät huoltorakennuksen kioskista)

Pelinohjaajalta odotetaan rentoa mutta samalla reipasta otetta pelinohjaamistilanteisiin. Ole viim. 15min ennen ottelun alkua paikalla, jotta järjestävä joukkue ei huolestu pelinohjaajan puuttumisesta. Samalla pelinohjaajalla on aikaa hakea esim. pelinohjaajaliivi, vihreät kortit jne. joukkueenjohtajan avustuksella.

Joukkueenjohtajalle ilmoitetaan aina seuran toimesta kuka millonkin on tulossa pelinohjaajaksi tuleviin peleihin. Samalla joukkueenjohtaja saa myös pelinohjaajan puhelinnumeron, josta pelinohjaaja on tavoitettavissa.

Joskus voi käydä niin, ettei pelinohjaajia yksinkertaisesti saada paikalle. Tämä voi johtua esim. otteluruuhkasta, sairastapauksista tms. Näissä tapauksissa toivotaan, että joukkueen taustoilta vanhemmista löytyisi reipasotteinen vanhempi tuuraamaan tilannetta. Varmista tämä aina seuralta, että onko pelinohjaajia saatu peleihin.

Jalkapallon säännöistä, kenttäkoosta yms. peruskertaukset löytyy Täältä Valitse tulevan ottelun taso Esim. P8 ja säännöt aukeavat.

Pelinohjaajille maksetaan otteluista palkkio - palkkiota varten pelinohjaajan tulee täyttää nuorten ohjaajajien työlistaus. Lista löytyy tästä. Huolehdithan, että täytät tiedot ohjeiden mukaisesti, laitat turnauksen yhteyshenkilön (jojo tai valmentaja) listalle sekä toimitat verokorttisi yms. seuran taloudenhoitajalle. Seuran taloudenhoitaja Sisko Leppänen siskomleppanen@gmail.com 0408375055

Lisätietoja pelinohjaustoiminnasta:
Jalkapallojaoston pj Auli Pitkänen, 050-5292852, auli.pitkanen (a) jyu.fi tai
Nappulaliigasta ja perhefutiksesta lisätiedot seurakoordinaattori Miikka Vitikainen, miikka.vitikainen (ät) muuramenyritys.fi ja/tai 044-3133202Muuramen Voimistelu- ja urheiluseura Yritys ry

y-tunnus: 0208437-5

Virastotie 2, 40950 Muurame