SeuraJulkaistu: 10.08.2021 00.00

Valmentajalle

Valmentajan pääasiallinen tehtävä on huolehtia joukkueen urheilutoiminnasta. Pelillisissä ja harjoituksiin liittyvät päätökset ovat aina valmentajan ja valmennustiimin.

Valmentajia olisi hyvä olla vähintään yksi valmentaja kuutta harrastajaa kohden - esimerkiksi jos harrastajia joukkueessa/ryhmässä on 24, tulee joukkueessa olla nimettynä vähintään neljä valmentajaa, jotka osallistuvat aktiivisesti joukkueen harjoituksiin ja peleihin. Joukkueelle valitaan valmentajat aina kauden aloituskokouksessa/joukkueen perustamiskokouksessa. Valmennustiimi voi kasvaa tai myöskin vähentyä kauden aikana.

Yksi valmentajista on vastuuvalmentaja, joka on ensisijainen yhteyshenkilö seuran suuntaan. Vastuuvalmentaja sekä kaikki muut valmentajat ovat yhdessä valmennustiimi, jota tukee seuran valmennuspäällikkö. On tärkeää löytää hyvä yhteishenki valmennustiimissä - eri mieltä saa olla mutta asioihin tulee pyrkiä löytämään yhteinen ymmärrys.

Jokaiselle valmentajalle kuuluu seura-asupaketti, johon kuuluu t-paita/pikeepaita sekä seuran verkkatakki (tulee olla v. 2021 aikana) - valmentaja-asujen hankinnasta vastaa seura (valmennuspäällikkö) ja seura-asut ovat valmentajalle maksuttomia. Vuoden 2022 aikana hankitaan myös ulkotakki.Miten kasvaa valmentajaksi Muuramen Yrityksessä?Valmennustiimin vastuulla on:

- Tehdä kausisuunnitelma kauden toiminnasta:

esim. jalkapallossa maalis-huhtikuun aika kausisuunnitelma kauden aloituksesta juhannukseen (tai muuhun kesätaukoon) asti sekä kesä-heinäkuun aikana suunnitelma syksyn aloituksesta ulkokauden loppuun.

esim. salibandyssä elo-syyskuun aikana kausisuunnitelma kauden aloituksesta joulutaukoon ja joulu-tammikuun aikana kausisuunnitelma kevät kaudelle maalis-huhtikuulle.

Kohtele valmentajana harrastajia tasa-arvoisesti. Taso-, taito- ja motivaatioeroja ilmenee aina mutta jokainen harrastaja on seuralle arvokas. Hankalissa tilanteissa tai tilanteissa, jotka askarruttavat sinua - pyri selvittämään asia joukkuen valmennustiimin kesken, ota tarvittaessa yhteyttä lajijaoston yhteyshenkilöihin ja valmennuspäällikköön. Kannattaa puuttua ongelmatilanteisiin ennaltaehkäisevästi riittävän varhain.

Lue lisää seuran peluutuksen pelisäännöistä: https://muury.jopox.fi/materiaalipankki/?download=...

Kaikki koulutukset ovat seuran valmentajille maksuttomia, koulutuksia on mm. lajiliittojen ja aluejärjestöjen toimesta. Mikäli haluat koulutuksiin - ole yhteydessä valmennuspäällikköön

Salibandyn valmentajakoulutukset: https://salibandy.fi/fi/palvelut/valmentajalle/kou...
Jalkapallon valmentajakoulutukset: https://www.palloliitto.fi/palvelut/valmentajakoul...
Keski-Suomen Liikunnan koulutukset: https://www.kesli.fi/seuratoiminta/koulutukset/

Muuramen Yritys ry

y-tunnus: 0208437-5

Virastotie 2, 40950 Muurame