Seuran tarkoituksena on:

1. edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta ja kilpailutoimintaa sekä terveitä elämäntapoja;
2. kehittää liikuntakulttuuria ja nuorisotyötä;
3. edistää tasa-arvoista ja eettistä urheilu- ja liikuntaseuratoimintaa sekä
4. toimia puhtaan luonnon ja ympäristön puolesta

Tarkoituksensa toteuttamiseksi seura:

1. järjestää urheilu- ja liikuntatilaisuuksia sekä kilpailuja ja muita vastaavia kulttuuritapahtumia;
2. harjoittaa kasvatus-, koulutus-, valmennus-, ja neuvontatyötä; sekä
3. harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa

Seuran säännöt luettavissa kokonaisuutena tästä

SEURA LUKUINA VUONNA 2021

Jäseniä: 891

Jalkapallojoukkueita ja -ryhmiä 15: Kaksi aikuisryhmää, 11 juniorijoukkuetta, kaksi kerhoa sekä kaksi aikuisten (naiset & miehet) harrasteryhmää. Yhteenlaskettuna n. 400 harrastajaa.
Salibandyjoukkueita ja -ryhmiä 11: Kaksi aikuisryhmää, kuusi Juniorijoukkueita, kaksi yhteistoimintajoukkuetta, kaksi kerhoa kerhoa sekä yksi miesten harrasteryhmä. Yhteenlaskettuna n. 250 harrastajaa

Lisenssiurheilijoita: 593
Hallituksen jäseniä: Yhdeksän jäsentä, sihteeri ja taloudenhoitaja.
Muita luottamusjohtajia: 87
Työntekijöitä: 2
Valmentajia: 80
Muita toimihenkilöitä: 91
Toiminnan kokonaiskulut/vuosi: n. 130 000€
Olosuhdekustannukset/vuosi: n. 4000€
Markkinoinnin kustannukset/vuosi: n. 2000€
Koulutuskustannukset/vuosi: n. 2000€

Jäsenmaksu 15€
Seuramaksu 50€/harrastaja/laji
Jäsen- ja seuramaksut

Seuran toiminnan ylläpitäminen vaatii luonnollisesti jäsen- ja seuramaksun laskuttamista sen jäseniltä. Maksuilla ei pyritä keräämään voittoa vaan kattamaan seuraan kohdistuvia kuluja.

Jäsenmaksu on vuodesta 2020 alkaen sama kaiken ikäisille ja se maksetaan vuoden aikana vain kerran. Noin puolet jäsenmaksusta menee seuran maksamiin palkkamenoihin esim. valmennuspäällikön, seurakoordinaattorin ja taloudenhoitajan palkkaan sekä pelinohjaajien, valmentajien yms. palkkioiden maksuun sekä seuran toimistotiloihin (Virastotie 2, 40950 Muurame). Toinen puolisko jäsenmaksusta menee seuraan kohdistuviin kuluin mm. hallinnolliset menoihin: JOPOX toiminnanohjausjärjestelmä, taloushallintojärjestelmät, joukkueiden ja urheilijoiden osallistumismaksuihin yms.

Seuramaksu on henkilökohtainen ja lajikohtainen maksu, jolla katetaan pääasiassa seuran työntekijöiden (valmennuspäällikkö, seurakoordinaattori ja taloudenhoitaja) palkkamenoja.

Seura maksaa joukkueiden virallisiin sarjoihin kohdistuvat ilmoittautumismaksut. Edellämainittujen kulujen lisäksi näitä menoja katetaan pääasiassa seuralehdellä. Seuralehti on vuosittain ilmestyvä julkaisu, joka ilmestyy huhti-toukokuun aikana. Vuoden 2020 seuralehteä pääset lukemaan tästä.

Jäsen- ja seuramaksut ovat alhaisia verrattuna kaikkiin Keski-Suomen alueen seuroihin, joissa on palkattuna työntekijöitä. Mahdolliset korotukset maksuihin perustuvat aina seuraan kohdistuvien kulujen kasvuun, ei rahan keräämiseen/voiton tavoitteluun.

Keskimääräinen ja lajikohtainen kausimaksu n. 120-180€ koko kausi/harrastaja
Nappulasäbän ja -liigan toimintamaksu n. 100-120€/vuosi/harrastaja
Perhesählyn ja -futiksen toimintamaksu n. 90-100€/vuosi/harrastaja

Muuramen Yritys ry on lähes 900 jäsenen (4/2021) perinteinen voimistelu- ja urheiluseura, joka perustettiin vuonna 1908 silloin uudella Muuramen työväentalolla, perustuspäivämääränä pidetään Juha ”Johan” Malisen johtamaa kokousta 26.4.1908. Monilajiseuramme täytti vuonna 2018 110 vuotta, joten olemme olleet muuramelaisille jo sukupolvien ajan mahdollistamassa liikunnallisen elämäntavan syntyä, ylläpitoa ja kehittämistä. Suurin osa seuramme jäsenistä on lapsia ja nuoria aikuisia (n. 700 jäsentä), jalkapallon ja salibandyn ollessa seuramme suosituimmat lajit. Edellä mainittujen lajien lisäksi seurassamme harrastetaan painia, yleisurheilua, yleistä kuntourheilua (mm. naisten kuntolentis, hiihto ja lenkkeily) ja ammuntaa.

Yrityksellä on suuren jäsenmäärän myötä laaja ja monipuolinen osaaminen eri urheilulajeissa, moni valmentajista on koulutettuja ja heillä on pitkä kokemus valmennuksellisista tehtävistä. Seurassamme harrastajien ikähaarukka on aina 3-vuotiaasta senioriurheilijaksi. Toimintaa on niin tytöille kuin pojille!

JALKAPALLOJAOSTO

Jalkapallo on seuramme ja Muuramen kunnan suurin laji lähes 400 rekisteröityneellä harrastajalla. Yhteensä harrastajia on n. 500.

Kerhotoimintaa järjestämme 3-5-vuotiaille tytöille ja pojille Perhefutiksen parissa sekä suositun Nappulaliigan parissa, joka tarkoitettu 6-7-vuotiaille tytöille ja pojille.

Joukkueita seuralla on useita, joista lisätietoja jalkapallojaoston sivuilta. Ole yhteydessä suoraan annettuihin yhteyshenkilöihin mikäli sinulla herää mielenkiinto jonkun tietyn joukkueen toiminnasta!

Harrastejalkapalloa on tarjolla naisille ja miehille. Kuntomiesten futis vaatii jäsen- ja seuramaksun maksamisen aivan kuten naisten jalkapallokoulukin. Harrastejalkapallossa ei pelata virallisia otteluita vaan harrastetaan n. 1-2 krt viikossa.

Lisätietoja jalkapallojaoston toiminnasta jaoston pj Auli Pitkänen auli.pitkanen(ät)jyu.fi
Jalkapallojoukkueisiin liittyvissä asioissa yhteys valmennuspäällikkö
Nappulaliigasta ja Perhefutiksesta lisätiedot seurakoordinaattori Miikka Vitikainen, miikka.vitikainen (ät) muuramenyritys.fi, 041-3133202
SALIBANDYJAOSTO

Salibandy on seuramme toiseksi suosituin laji n. 270 rekisteröityneellä harrastajalla, salibandyn kokonaisharrastajamäärä on n. 330.

Kerhotoimintaa järjestämme 3-5-vuotiaille tytöille ja pojille Perhesählyn parissa sekä suositun Nappulasäbän parissa, joka tarkoitettu 6-7-vuotiaille tytöille ja pojille.

Joukkueita seuralla on useita, joista lisätietoja klikkaamalla tästä. Ole yhteydessä suoraan annettuihin yhteyshenkilöihin mikäli sinulla herää mielenkiinto jonkun tietyn joukkueen toiminnasta!

Miesten harrastesalibandytoiminnasta lue lisää kohdasta Kuntoliikunta/hiihto

Lisätietoja salibandystä Jarno Kuvaja, jarno.kuvaja(ät)gmail.com
Salibandyjoukkueisiin liittyvissä asioissa yhteys valmennuspäällikkö
Nappulasäbästä ja Perhesählystä lisätiedot seurakoordinaattori Miikka Vitikainen, miikka.vitikainen (ät) muuramenyritys.fi, 041-3133202

YLEISURHEILUJAOSTO

Yleisurheilua harrastetaan lasten urheilukoulun ja maanantaikisojen puitteissa. Vuoden 2021 osalta Maanantaikisat päättyneet.
Perheyleisurheilua järjesettin kesällä 2021 ensimmäistä kertaa! Perheyleisurheilukausi vuoden 2021 osalta päättynyt.

Urheilukoulusta vastaa Jyväskylän Kenttäurheilijat, josta voi lukea lisää tästä.

Maanantaikisoja järjestetään joka maanantai kesä-elokuun ajan. Osallistumismaksu 2€/kerta. Lajeina maanantaikisoissa on perinteiset juoksu-, hyppy- ja heittolajit mm. 60m juoksu, korkeus, pituus, pallonheitto jne.

Lisätietoja yleisurheilusta Martti Muhonen, martti.muhonen(ät)gmail.com
Perheyleisurheilusta voit tiedustella lisää seurakoordinaattorilta

PAINIJAOSTO

Painitoimintaa järjestetään kaiken ikäisille, lisätietoja voit kysyä Ari Hakaselta: 0407627663

KUNTOJAOSTO

Kuntojaosto järjestää tapahtumia mm. Hippo-hiihdot kevät-talvella, Kuutamohiihto kevät-talvella, Hippo-kisat syksyllä, polkujuoksu syksyllä.

Seura pitää Muuramen kunnan kanssa yhteistyössä kuntolaatikoita laidunmaalla ja Harjun näköalapaikalla, johon voi käydä laittamassa nimensä ja lenkkeilemänsä matkan. Vuosittain arvotaan mm. lahjakortteja uimahalliin kaikkien lenkkeilijöiden kesken. Jokaisella lenkkikerralla voit jättää puumerkkisi kuntolaatikon vihkoon.

Harrastesalibandyä ja harrastefutista pelataan ympärivuotisesti (sählyt talvikaudella ja futikset kesäkaudella). Voit tiedustella toiminnasta lisää kuntojaoston puheenjohtajalta: Jarkko Leppänen, jarkko.j.leppanen(ät)outlook.com