SB P2010 Toiminnan periaatteista 2021-22
19.8.2021 19:10 Käytännön tietoa / SB Pojat 2010

Joukkueen toiminnan periaatteita ja käytäntöjä kaudella 2021-2022

Salibandykausi 2021-2022 on käynnistymässä. Seuraavassa tietoa joukkueen toiminnan periaatteista ja perusasioista, joiden varaan joukkueen toiminta rakentuu. Suurelta osin sisältö on ihan sama kuin edellisilläkin kausilla.

Aivan aluksi on syytä muistuttaa siitä, että Muuramen Yritys on yleisseura, joka tarkoittaa, että toimintamme ytimessä on järjestää mielekäs liikuntaharrastus mahdollisimman monelle. Seuran toiminnan laadun tärkein mittari on lasten ja nuorten halu jatkaa harrastustaan - ei esimerkiksi kilpaurheilullinen menestys.

Joukkueemme toiminnassa haluamme painottaa tasapuolisuutta ja reiluutta. Jokainen joukkueen jäsen on yhtä tärkeä, ja jokainen saa joukkueelta ja valmennukselta tasapuolisesti peliaikaa harjoituksissa ja peleissä. Luonnollisesti jokaisella joukkueen jäsenellä on myös tasapuolinen vastuu ja vaatimus hyvästä käytöksestä ja yhteisten sääntöjen noudattamisesta.

Joukkueemme pelaajat ovat vielä nuoria, ja esimerkiksi eri pelitilanteiden ja pelikentän hahmottamisen suhteen heillä on vielä paljon opittavaa. Tämän vuoksi peluutamme pelaajia mahdollisimman tasapuolisesti eri pelipaikoilla. Tällöin pelikäsitys ja kyky hahmottaa koko pelialuetta kehittyy kaikilla pelaajilla mahdollisimman monipuolisesti. Myös maalivahtivuorot vaihtuvat, eikä vakiomaalivahteja valita: erityisesti siksi, että kaikilla pelaajilla pitää olla riittävästi aikaa ja mahdollisuuksia kehittää lajitaitojaan myös maila kädessä.

Maalivahdiksi haluavien määrä harjoitusten alussa on näyttänyt tämän vuoden aikana hiukan supistuvan. Maalivahdiksi pyritään edelleen valitsemaan halukkaita, mutta mikäli vapaaehtoisia ei riitä, arvotaan maalivahtivuoroon pelaajia tasapuolisesti kierrättäen. Olemme myös valmennuksen kesken linjanneet, että kukin pelaaja voi olla maalivahtina (vaikka olisi aina halukas) enintään joka toisessa harjoituksessaan.

Viime kaudesta poiketen palaamme pelaamaan yhdellä joukkueella yhtä sarjaa, joka on Intersportliigan 10/11-syntyneiden sarja. Tässä ikäluokassa ei enää pelata 4 vs 4 -peliä, vaan täyden kentän 5 vs 5 -salibandya.

Kuten harjoituksissa, myös turnauksissa pelipaikat (puolustaja/hyökkääjä) vaihtelevat. Maalivahtivuorot kiertävät myös turnauksissa kulloinkin maalivahdiksi halukkaiden pelaajien kesken. Toivottavasti torjuntaintoa ilmenee siinä määrin, ettei ketään jouduttaisi vastoin tahtoaan maalivahdiksi nimeämään. Kaikki joukkueessa onneksi kuitenkin ymmärtävät, että ilman maalivahtia pelaaminen on erityisen huono vaihtoehto.

Jos Muuramen Yrityksen peluutusideologia kiinnostaa laajemmin, lisätietoa saat linkin takaa:

https://www.muuramenyritys.net/seura/31823/peluutuksen-pelisaannot

Aikuisina tärkein tehtävämme on mahdollistaa lapsillemme mukava, kehittävä ja terveellinen harrastus mukavassa seurassa. Kannustus ja kehuminen ovat yleensä tehokkaimmat keinot ohjata toimintaa. Katsomosta haluamme mielellämme kuulla kannustusta, mutta emme ohjeita saati moitteita pelaajille – eikä tuomarille. Valmentajat ja pelinohjaajat (tuomarit) ohjaavat pelaajia kentällä ja vaihtopenkillä. Useimmiten katsomosta kuuluva ohjeistaminen vain häiritsee pelaajan keskittymistä oleelliseen eli omaan suoritukseen pelikentällä.

Joukkueemme kaikki toimihenkilöt ovat joukkueemme pelaajien vanhempia ja toimivat vapaaehtoisina ilman korvausta. Mikäli haluat mukaan joukkueen taustavoimiin, ole rohkeasti yhteydessä! Kaikki tuki eri toiminnoissa on kotiväeltä tervetullutta, ja tasapuolisuus toteutuu parhaiten, kun kannamme kortta kekoon kaikki omasta suunnastamme. Esim. kotiturnauksissa mukavia tehtäviä riittää tämänkin kauden mittaan varmasti kaikille.

JOPOX-sovellusta käytetään osallistumisten ilmoittamiseen. JOPOXiin merkitään osallistuminen harjoituksiin viimeistään harjoituksia edeltävänä päivänä, mielellään aiemminkin, etenkin, jos poissaolo on jo etukäteen tiedossa. Turnauksiin osallistumisesta riittää merkintä ”in/out” vain turnauksen ensimmäiseen peliin. Molemmat pelit kuitenkin näkyvät jopoxissa, jotta saatte tarkan tiedon turnauksen aikataulusta. Mikäli turnauksessa on joku peli (tai pelejä), johon pelaajalla ei ole mahdollista muiden kiireiden vuoksi osallistua, silloin sellaiseen peliin merkitään out-merkintä. Turnaukseen osallistumisesta merkintä tulee tehdä turnausta edeltävänä tiistaina, jolloin valmennus voi tiedottaa viikonloppuna pelaavat pelaajat keskiviikkona ja huomioida kokoonpanon keskiviikon harjoituksia suunnitellessaan.

Tässäpä ne tärkeimmät toimintamme perusajatukset. Tulkaa rohkeasti kysymään valmennukselta treeneissä tai viestitelkää vaikka joukkueen Whatsapp-ryhmässä, mikäli jotain yleistä kysyttävää mieleen nousee.

Tehdään jälleen yhdessä treeni ja turnaus kerrallaan hieno salibandykausi 2021-2022!


Toimihenkilöt 2021-2022

Valmentajat:

Kimmo Korhonen (vastuuvalmentaja)

Mikko Colliander

Anssi Lepoaho

Miika Nikonen

Joukkueenjohtaja:

Lotta Lepoaho

Rahastonhoitaja:

Päivi Korhonen

Kioskivastaava:

Kirsi Lehtonen


   
Lisää uutisia
SB Pojat 2010
«  Elokuu   »
Kategoriat